Hoeveel tijd ben ik er mee kwijt?

Voor het uitgebreide ZKM-Zelfonderzoek moet je rekenen op 5 gesprekken, totaal ongeveer 10 klokuren, in een periode van twee maanden. Daarnaast moet je zelf thuis 1 á 2 uur aan de slag met het computerprogramma.
Een MINI-Zelfonderzoek, een korte, vereenvoudigde variant met een scorelijst op papier, is ook mogelijk en duurt 2 klokuren.

Wat kost het?

Het informatieve kennismakingsgesprek is altijd gratis en verplicht je nog tot niets. Een MINI-Zelfonderzoek kost 90,- Voor een volledig ZKM Zelfonderzoek spreken we vooraf een totaalprijs af zodat je weet waar je aan toe bent.
Wil je na het ZKM Zelfonderzoek nog doorgaan met coach-gesprekken, dan is het uurtarief voor de gesprekken / contactmomenten €45,-. 

Wat levert het me op?

Meer inzicht in je eigen gedachten, gedrag en gevoelens. Je zult beter begrijpen waarom je bepaalde dingen moeilijk vindt en dat ook beter kunnen verwoorden en uitleggen aan je omgeving.

Onzekerheid en twijfel zullen plaats maken voor meer zelfvertrouwen en vertrouwen dat het goed komt. Het geeft je een goede basis om weer in beweging te komen, een keuze te durven maken, voor jezelf op te komen en te weten wat je belangrijk vindt. Het levert je dus altijd wat op, niet altijd een kant-en-klaar advies voor dit moment, maar wel belangrijke zelfkennis voor de langere termijn. Lees hier de ervaringen van andere cliënten.

 

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Bij Zwolsman Coaching ligt de focus niet op het probleem, maar op het hele (levens)verhaal. Dat noemen we in de ZKM het 'zelfverhaal'. De coach stelt vragen, luistert en geeft structuur vanuit de methode. Een ZKM-coach ziet een ZKM Zelfonderzoek als een gezamenlijke ontdekkingstocht waarin de coach voldoende structuur, ondersteuning en veiligheid biedt. Bij therapie is het uitgangspunt meestal een probleem en wordt er gestreefd naar verbetering of genezing, worden er rapportages geschreven en verschillende interventies gedaan om het doel te bereiken. Een coach is dus geen therapeut, maar niets meer en niets minder dan een deskundige begeleider. Als het nodig is kan een ZKM coach de cliënt wel verwijzen naar een huisarts, (psycho)therapeut of een psychologenpraktijk.

Hoe kom ik in Rolde?

Rolde is een dorp, 6 km. ten oosten van Assen (Drenthe). Station Assen ligt op 40 minuten van Zwolle en op 17 minuten van Groningen. Met buslijn 21 of 24 is Rolde in 10 minuten te bereiken Woon je ver weg, dan kunnen we ook online werken via Google Meet of videobellen.

 

Kan ik de kosten vergoed krijgen?

Marjolijn Zwolsman is aangesloten bij de ZKM Vereniging en heeft een AGB-Code. Zorgverzekeraars vergoeden soms een klein deel van de kosten voor ZKM coaching, maar eisen daarbij meestal lidmaatschap van een specifieke beroepsvereniging. Omdat ZWOLSMAN COACHING niet is aangesloten bij een andere beroepsvereniging is de kans op vergoeding dus gering. Soms kan een werkgever/opdrachtgever (een deel van) de kosten voor zijn rekening nemen als er budget is voor scholing of persoonlijke ontwikkeling.

Trust your journey

your speed doesn't matter
forward is forward