Hoeveel tijd ben ik er mee kwijt?

Voor het uitgebreide ZKM-Zelfonderzoek moet je rekenen op 5 gesprekken, totaal ongeveer 12 klokuren, in een periode van 8 weken. Daarnaast moet je zelf thuis 1 á 2 uur aan de slag met het computerprogramma. Een MINI-Zelfonderzoek duurt maximaal 2 klokuren. Een Beroepskeuze-zelfonderzoek kost je 4 gesprekjes van max 30 minuten online, of 2 live-gesprekken van een uur. Daarnaast heb je 2 klokuren nodig om aan opdrachten te werken.

Wat kost het?

Het informatieve kennismakingsgesprek is altijd gratis en verplicht je nog tot niets. De kosten voor een uitgebreid ZKM Zelfonderzoek bij ZWOLSMAN COACHING zijn €520,- (incl. BTW). Dat zijn dus alle gesprekken die daarbij horen en het gebruik van het computerprogramma. Een MINI-Zelfonderzoek kost 90,- (incl. BTW). Doe je daarna alsnog een uitgebreid ZKM Zelfonderzoek dan wordt dat bedrag in mindering gebracht.
Volgt er na het ZKM Zelfonderzoek een ZKM Validatie-traject, dan is het uurtarief voor de gesprekken / contactmomenten €52,-(incl.BTW). Een los Beroepskeuze-Zelfonderzoek kost €115,-. (incl. testboekje en incl. BTW) Betaling in termijnen is in overleg altijd mogelijk. Als er sprake is van een werkgever of opdrachtgever die de kosten betaalt, dan geldt er een ander tarief.

Wat levert het me op?

Meer inzicht in je eigen gedachten, gedrag en gevoelens. Je zult beter begrijpen waarom je bepaalde dingen moeilijk vindt en dat ook beter kunnen verwoorden en uitleggen aan je omgeving.

Onzekerheid en twijfel zullen plaats maken voor meer zelfvertrouwen en vertrouwen dat het goed komt. Het geeft je een goede basis om weer in beweging te kunnen komen, te weten wat je wilt en wat je belangrijk vindt. Het levert je dus altijd wat op, niet een kant-en-klaar advies voor dit moment, maar wel belangrijke zelfkennis voor de langere termijn. Lees hier de ervaringen van andere cliënten.

 

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Bij Zwolsman Coaching ligt de focus niet op het probleem, maar op het hele (levens)verhaal van de cliënt. Dat noemen we in de ZKM het 'zelfverhaal'. De ZKM coach stelt vragen, luistert en geeft structuur vanuit de methode. Een ZKM-coach ziet een ZKM Zelfonderzoek met een cliënt als een gezamenlijke ontdekkingstocht waarin de coach voldoende structuur, ondersteuning en veiligheid biedt. Bij therapie is het uitgangspunt meestal een probleem en wordt er gestreefd naar verbetering of genezing, worden er rapportages geschreven en verschillende interventies gedaan om het doel te bereiken. Een coach is dus geen therapeut, maar niets meer en niets minder dan een deskundige begeleider. Als het nodig is kan een ZKM coach de cliënt wel verwijzen naar een huisarts, (psycho)therapeut of een psychologenpraktijk.

Hoe kom ik in Rolde?

Rolde is een klein dorp, 6 km. ten oosten van NS-station Assen (Drenthe). Assen ligt op 40 treinminuten van Zwolle en op 17 treinminuten van Groningen. Met buslijn 21 of 24 is Rolde in 11 minuten te bereiken (voor een afspraak in de Stationsstraat 1A moet je uitstappen bij halte Kerkbrink) Met een OV-fiets ben je in 20 minuten vanaf station Assen in Rolde. Woon je ver weg, dan kunnen we zoeken naar een alternatief. Zwolsman Coaching is daarin erg flexibel.

 

Kan ik de kosten vergoed krijgen?

ZKM-coach Marjolijn Zwolsman is aangesloten bij de ZKM Vereniging en heeft een AGB-Code. Zorgverzekeraars vergoeden soms een klein deel van de kosten voor ZKM coaching, maar eisen daarbij meestal lidmaatschap van een specifieke beroepsvereniging. Omdat ZWOLSMAN COACHING (nog) niet is aangesloten bij een andere beroepsvereniging is de kans op vergoeding dus gering. Soms kan een werkgever/opdrachtgever (een deel van) de kosten voor zijn rekening nemen als er budget is voor scholing of persoonlijke ontwikkeling. 

Trust your journey

your speed doesn't matter
forward is forward